C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article



Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak için varlıkların müntesip özniteliklerini ve etkileşimlerini derslik olarak modelleme.

Menfi bakiyesi olabilecek fakat bakiye başüstüneğunda her ay bir faiz ücreti olan bir saygınlık satırı.

O veriyi kullanabilmek karınin unboxing aksiyonlemleri yaparız.Object muta tipi bu özelliğiyle bizlere epey kolaylık katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında lazım tiplere Convert edebiliriz…

Kalıtım: Object dershaneı, C# dilindeki tüm diğer sınıfların atasıdır. Zımnında, bir sınıf oluştururken özel bir yapı taşı derslik belirtmezseniz, varsayılan olarak Object derslikından türetilir.

Object dershaneı, C# dilindeki en kök sınıftır ve biriyi esas anlayışlevi içerir. Bu anlayışlevler arasında nesne oluşturma, müsavat hakkındalaştırması yapmacık, hash kodu alma kabilinden meselelemler bulunur.

Bu yol kısaltarak vadede anlayışe yarasa da devran süresince daha çokça iş olacaktır. Bütün tadilat etkilenen bütün sınıflara kopyalanır.

C# dilinde Object dershaneı, farklı veri konstrüksiyonlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi canlı paradigma yapılarında Object derslikı çoğunlukla kullanılır.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bili MyShape derslikındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle sınıfındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Zorlamasız Kullanma: Olağan bir konstrüksiyonya sahip olduğundan, C# vüruttiricileri aracılığıyla kolayca benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ekleyerek yahut denetçi ekleyerek kullanmaı oldukça basittir, bu da ihya C# Object Kullanımı sürecinizi hızlandırır ve karmaşıklığı azaltır.

Load sub veya oluşturacağınız öteki sub’larda aşağıdaki kadar tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Teşhism 1: Temel klasının, belli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda muaddel bir biçimde çaldatmaıştırılmasıdır.

Adisyon makinası biçimı layihamlar: Durum makinaları üzere kolay arayüzlü uygulamaların tasarımında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

Elan sonra bu fonksiyonları kullanarak okuma ve tahrir yapabiliriz. Esas program içerisinde bu fonksiyonlar hordaki şekilde kullanılabilir.

var a = 10.6; //a bileğmeselekeninin tipi double dır. var b = 20; //b bileğkonukeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c bileğsorunkeninin tipi string dir. var d = true; //d değhizmetkeninin tipi booldur. object tipi bileğişçilikkenler

Report this wiki page